Werkwijze

Stimuleren

HilgersomDeen ondersteunt en stimuleert duurzaamheidsambities, helpt kansen en mogelijkheden te analyseren en adviseert bij het formuleren van doelstellingen.

Adviseren

Wij kunnen uw verduurzamingsdoelen vertalen naar een plan van aanpak met gedetailleerd overzicht van maatregelen en kosten, in overzichtelijke stappen en afgestemd op de specifieke omstandigheden van uw situatie.

Realiseren

Wij beschikken over de expertise om de uitvoering van verduurzamings­plannen te begeleiden. Dit betreft zowel fysieke en technische maatregelen als organisatorische en educatieve maatregelen.

Voorbeelden van verduurzamingsmaatregelen:
technisch: gebouw, gevels, installaties, materialen & producten
organisatorisch: huisvesting, ruimtegebruik, goederenstromen, logistiek
bewustwording: voorlichting, educatie, good housekeeping, dagelijkse routines

Wouter Deen

Wouter Deen is architect en streeft naar een betrokken omgang met de leefomgeving – door aandacht voor ruimte en gebouw en door educatie. Wouter is gastdocent aan de universiteit en geeft gastlessen op basisscholen. Hij is bestuurslid bij BOinK en zet zich in voor lokale initiatieven. Verduurzaming is zijn uitgangspunt: "‘Het inspireert mij om plannen en initiatieven te helpen ontplooien’".

Arthur Hilgersom

Arthur Hilgersom is architect en daarnaast actief als natuurgids. Als vrijwilliger van de Delftse afdeling van het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, leidt hij nieuwe natuurgidsen op en verzorgt ondermeer workshops over duurzaamheid. Als architect en als gids betrekt hij mensen graag bij hun leefomgeving: "‘Of je in de stad woont of op het platteland, de natuur is altijd dichtbij’".